• Gediget hantverk som förmedlar en känsla.
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Själständig

Upplev öden, kärlek och fantasier. Du är genom boken fri, att var du än är och på vilken plats du än befinner dig färdas fritt över hela universum utan att för ett ögonblick röra din fysiska kropp."

Under processen

Allting började med en skiss och en motivering som skickades in till designforums jury 2014. Sen följde en nervös väntan om mitt bidrag skulle föräras att tillverkas och ställas ut på Sven Harrys konstmuseum i Stockholm nästkommande år.
Till min glädje kom jag med!

"Själständig" är ett smycke tillverkat till Designforum 2015 under temat FRIHET. Att får tolka ett tema med ett smycke och bara få låta tankarna flöda utan att ta hänsyn till att smycket skall gå att använda är fantastiskt och utvecklande rent kunskapsmässigt. Den här ringen går att använda men ska ses mer som ett konstverk och en idé. En konkret känsla av ordet "frihet". Jag ogillar egentligen att skriva för mycket om den här typen av smycken, jag tycker tolkningen ska vara upp till beskådaren. Men självklart hade jag en grundidé och en tolkning till mitt smycke när jag tillverkade det.
Själva ringen känns som ett grenverk, ett träd som lämnat marken. Med små små blommor prydda av diamanter.

Boken är i silver och jag strävade efter att få den att se ut som en gammal inbunden läderbok. Med en mjuk slipning får man känslan av att det är en älskad och välläst bok.

Även bladen till boken är tillverkade i tunt silver, med en text ingraverad där det sista ordet i guld på ett lättsamt sätt är på väg ut ur boken med hjälp av en liten ballong av rosenkvarts.


" Att älska det du gör är lycka,
att göra det du älskar är frihet."
Ringen "Själständig" är tillverkad av Hilda Lancing 2015.